TiVo Community Forum

TiVo Community Forum Archive 2
Covering threads with a last post date between
July 1, 2004 and December 31, 2005.
THIS IS A READ ONLY SITE
 


 

SEARCH  |  ARCHIVE 1 MAIN SITE

 
Forum Jump
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 10-02-2005, 08:51 PM   #1 (Print)
sprink
Registered User
 
Join Date: Jan 2003
Location: Scranton pa.
Posts: 9
"Just a few minutes more...please wait" message

We have a Tivo Toshiba sd-h400 and have had the above message on our tv screen for two days. We unplugged it several times to no avail. Any takers???
sprink is offline Report Bad Post Report Post
Old 10-02-2005, 09:15 PM   #2 (Print)
mick66
Exit, stage left
 
mick66's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: "South of the river" Twin Cities area, MN
Posts: 1,996
Try doing a kickstart and do an emergency reinstall of the software. No guarantees, but it's something to try.

http://alt.org/wiki/index.php/TivoDiagnostics

__________________
Mick
*TiVo, TV your way.* 'nuff said.

TiVo user since May 12, 2001
TCD140060
TCD24008A
TCD540040
mick66 is offline Report Bad Post Report Post
Old 10-03-2005, 01:52 AM   #3 (Print)
litzdog911
TechKnow Guide
 
litzdog911's Avatar
 
Join Date: Oct 2002
Location: Mill Creek, Washington
Posts: 7,860
Send a message via AIM to litzdog911
This could be the classic symptom of hard disk failure, or soon-to-be failure. Can you still get it to restart when you disconnect/reconnect AC power? If so, and you value the recordings on your Tivo, you may want to act fast to replace or upgrade that hard drive. But try these tips first:

*** Note that problems like this can also be caused by AC power spikes or fluctuations. Your Tivo is essentially a computer inside, so you should seriously consider powering it with an uninterruptable power supply (UPS). Good quality 350VA UPS's are available for well below $50 and will power your Tivo for nearly an hour, plus they provide much better powerline isolation and protection than a surge protector.

http://www.staples.com/Catalog/Brow...pe=1&Sku=474045


*** Check your Tivo's internal temperature. If it's running too hot you'll sometimes see problems like this. Look in "Messages & Setup" -> "System Information" and scroll down a couple of pages to see the internal temperature. Anything under 50-deg C is usually OK. If it's higher than that, make sure you have good airflow under and around your Tivo. It's a good idea to raise your Tivo up an inch or so for better airflow. Some folks use pop bottle caps under each corner.


*** If you're comfortable opening up your Tivo (which will void your warranty if you still have one), then disconnect and reconnect all the cables leading to the hard drive(s). Sometimes connections can work loose, or tarnish, and re-seating them will help.


*** If your Tivo is a combination DirecTV+Tivo receiver, you should try re-seating your access card. Remove power, remove the access card, wait a few minutes, re-insert the access card, and reconnect power.


*** If these steps don't help, then it's likely a hard drive problem. First thing you might want to try is to connect your Tivo drive(s) to your PC and run the disk manufacturer's DOS-based diagnostic utilities. These are usually available for download from their web site. Unfortunately they don't always detect all of the failures that can disrupt your Tivo. Some folks have reported success using the SpinRite disk repair utility available from Gibson Research at http://www.grc.com/sr/spinrite.htm or HDD Regenerator at http://www.dposoft.net/#b_hddhid

Also check out these sources of information, much of which you'll find in the Tivo Underground Upgrade Center forum:

http://www.tivocommunity.com/tivo-v...p?s=&forumid=25

http://www.weaknees.com/index.html

http://tivo.upgrade-instructions.com/

http://www.newreleasesvideo.com/hinsdale-how-to/

http://www.ptvupgrade.com/products/instantcake/

http://www.9thtee.com/

__________________
Sony SAT-T60 120GB (v3.1.0c2)
HR10-250 HiDef 250GB (v3.1.5f)
R10 80GB (v6.1-01)
Sony SAT-A4, B4 Receivers
Sony KV-40XBR800 HDTV
litzdog911 is offline Report Bad Post Report Post
 
Forum Jump
Thread Tools

Go Back  TiVo Community Archive2 > Main TiVo Forums > TiVo Help Center

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT -5. The time now is 03:07 AM.


Powered by: vBulletin Version 3.0.6
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
(C)opyright - All Rights Reserved. No information may be posted elsewhere without written permission.
TiVoŽ is a registered trademark of TiVo Inc. This site is not affiliated with TiVo Inc.


Spider History Index